wtorek, 22 czerwca 2010

Kapustka

Kapustka z przepisu Doroty
"Składniki:
1 młoda kapusta średniej wielkości
2 duże marchewki
koperek, posiekany
1,5 szklanki wody (2x)
200 g kwaśnej śmietany 18%
4 - 5 łyżek mąki pszennej
sól do smaku
Warzywa umyć, marchew obrać. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach, umieścić w dużym garnku. Do warzyw wlać 1,5 szklanki wody, posolić, przykryć pokrywką, zagotować. Następnie ściągnąć pokrywkę i gotować do miękkości około 10 minut (kapusta zmniejszy swoją objętość kilkakrotnie).

W mniejszym naczyniu rozrobić kolejne 1,5 szklanki wody, śmietanę i mąkę. Wlać do miękkiej kapusty, wymieszać, by nie zrobiły się grudki, zagotować. Na koniec dodać koperek i wymieszać.

Równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno.

Smacznego :)

www.magiasmakow.blox.pl"

pyszka!

1 komentarze:

Just My Delicious pisze...

bardzo lubię taką kapustkę :)

Pozdrawiam,
Paula

Prześlij komentarz