sobota, 22 maja 2010

Zupa serowa w 10 minut

Składniki:
1 torebka mrożonki chińskie warzywa na patelnię  z przyprawą orientalną
2 saszetki sosu do makaronów 4 sery
(WINIARY jest bez konserwantów)
1 paczka makaronu chińskiego TAO TAO
1 łyżeczka soli
Czas przygotowania: 10 minut

Przygotowanie:
Saszetki sosu rozpuszczamy w 2l zimnej wody. Wstawiamy na ogień i dodajemy całą paczkę mrożonki bez saszetki z przyprawami :D Gotujemy przez 7 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy saszetkę przypraw z mrożonki i łyżeczkę soli. Wyłączamy ogień dodajemy paczkę makaronu i zostawiamy na 3 minuty pod przykryciem. Gotowe :) Zupa jest pyszna!
Trzeba tylko pamiętać że makarony tego typu bardzo szybko chłoną wilgoć więc po odstawieniu na dłużej niż 3 minuty w zupie będziemy mieć raczej danie niż zupę (mój mąż właśnie taką woli).

0 komentarze:

Prześlij komentarz