Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju duże kawałki
1 torebka warzywa na patelnie z bazylią i tymiankiem
2 łyżki majonezu
4 starte ząbki czosnku
1/2 torebki makaronu świderki
Czas przygotowania: 20 minut
Przygotowanie:
Wrzucamy makaron do gotującej się, lekko osolonej wody (można dodać szczyptę ziół prowansalskich). Gotujemy co jakiś czas mieszając. W tym czasie rozgrzewam olej na dużym ogniu, wrzucam czosnek i cały czas mieszając czekam aż się zezłoci. Dodaję warzywa i przykrywam pokrywką. Zmniejszam ogień. Gdy warzywa będą już miękkie (jakieś 8-9 minut) dodaję całego tuńczyka z połową oleju. Drugą połowę z puszki wlewam do miseczki i mieszam z majonezem i przyprawami z torebki. Odcedzam makaron, który się w tym czasie zagotował. Nie zalewam wodą tylko od razu mieszam z sosem majonezowym. Na koniec dodaję warzywa z tuńczykiem. PROSTO, SZYBKO I SMACZNIE :D
Prezentownik 2019 - książki
5 lat temu
0 komentarze:
Prześlij komentarz