wtorek, 11 maja 2010

Zupa-krem kalafiorowy

Składniki:
1 torebka mrożonej zupy kalafiorowej
4 skrzydełka kurczaka lub inna ulubiona część :)
1/2 śmietany 18%
1 łyżka mąki
sól, pieprz

Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:
Do garnka z lekko osoloną wodą wrzucamy kurczaka i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy warzywa i gotujemy kolejne 10 minut. W tym czasie śmietanę zaprawiamy mąką dodajemy soli i pieprzu. Odlewamy szklankę zupy i  zostawiamy do ostygnięcia. Warzywa powinny być już wystarczająco miękkie by dały się przecisnąć przez sitko (szczęśliwcy mogą rzecz jasna użyć blendera). Kurczaka można obrać i pokroić w kostkę ( ja zostawiłam w całości, bo uwielbiam obgryzać). Łączymy śmietanę z ostudzoną zupą. Całość wlewamy do garnka. I gotowe :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz