Składniki:
1 torebka mrożonej zupy kalafiorowej
4 skrzydełka kurczaka lub inna ulubiona część :)
1/2 śmietany 18%
1 łyżka mąki
sól, pieprz
Czas przygotowania: 20 minut
Przygotowanie:
Do garnka z lekko osoloną wodą wrzucamy kurczaka i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy warzywa i gotujemy kolejne 10 minut. W tym czasie śmietanę zaprawiamy mąką dodajemy soli i pieprzu. Odlewamy szklankę zupy i zostawiamy do ostygnięcia. Warzywa powinny być już wystarczająco miękkie by dały się przecisnąć przez sitko (szczęśliwcy mogą rzecz jasna użyć blendera). Kurczaka można obrać i pokroić w kostkę ( ja zostawiłam w całości, bo uwielbiam obgryzać). Łączymy śmietanę z ostudzoną zupą. Całość wlewamy do garnka. I gotowe :)
Prezentownik 2019 - książki
5 lat temu
0 komentarze:
Prześlij komentarz